صفحه نخست | سخن سبز | در باره مسجد | فعالیت ها | برنامه ها | حماسه حضور | نخبگان | حامیان | پرسش و پاسخ | نوا و نما | پیوندها | ارتباط با ما

 

 

شرح حال جانباز شهید محمد علي کلهر

 

 

 

شهيد محمد علی کلهر

فرزند: علي محمد

سال تولد: 1333

تاریخ خاکسپاری: بیست و پنجم تیرماه 1388

محل مزار: تهران – گلزار بهشت زهرا(س) - قطعه 27 - ردیف 64 - شماره 1


 

جانباز70 درصد محمد علي کلهر متولد 1333 بود و از سال 1359 به عضويت سپاه پاسداران انقلاب اسلامي درآمد و از همان روزهاي آغاز جنگ تحميلي در سمت جانشيني تدارکات لشکر27 محمد رسول الله (ص) مشغول به خدمت رزمندگان شد.
شهيد محمد علي کلهر از همرزمان و همسنگران شهيدان عباس کريمي و عباديان از فرماندهان و مسئولان لشکر 27 محمد رسول الله (ص) بود.

 

جانباز شهيد محمد علي کلهر در عمليات والفجر مقدماتي در منطقه عملياتي فکه در اثر اصابت ترکش به ناحيه کمر دچار ضايعه نخاعي و در اثر درمان هاي طولاني به ضايعه کبدي دچار شده بود.

محمد‌علی كلهر جانباز 65 درصد كه از چند روز پیش به دلیل تومور سرطانی در كبد به كما رفته بود، سر انجام در سن 55 سالگی همزمان با اذان مغرب شب گذشته به شهادت رسید.

 

 محمدعلی كلهر در عملیات والفجر یك از ناحیه ستون فقرات مورد اصابت مستقیم گلوله قرار گرفت و برای حیات دوباره، خونی به او تزریق كردند كه این خون عامل بیماری هپاتیت B بود. پس از انجام آزمایش‌های مختلف، پزشكان متوجه شدند كه كبد او به طور ناگهانی دچار تومور سرطانی شده است و بیشتر از 3 ماه زنده نخواهد ماند. شهید كلهر بالاخره به حالت كما رفت شربت شهادت را نوشید.


 

خاطرات (محمد حسين كلهر) فرزند شهید کلهر:

پدرم زمانى كه با مشكل مواجه مى شد از درد رنج مى برد، اما آن قدر شكيبا و صبور بود كه تمام اطرافيان به حال وى غبطه مى خوردند.  جانباز شهيد محمد على كلهر براى راحتى خانواده اش با تمام وجود تلاش مى كرد و هيچ گاه در رابطه با دردهايى كه وى را آزار مى داد،   با خانواده اش حرفى نمى زد.

وى هيچ گاه دوست نداشت به كسى زحمت دهد و تمام كارهايش را خودش انجام مى داد و با وجود اينكه تمام افراد خانواده به وى گفته بودند كه كارهايش را به آنها بگويد ولى كارهايش را خودش انجام مى داد. 

وى هيچ گاه چيزى را براى خود نمى خواست و در تمام امور هميشه منفعت خانواده و اطرافيان را به منفعت خود ترجيح مى داد.

رابطه وى با خانواده اش يك رابطه عميق،   دوستانه و صميمى بود و هميشه در تمام موارد كنار خانواده بود و در تصميم گيرى ها در اكثر مواقع نظر خانواده را مى پذيرفت.

براى انجام كارى كه داشتيم نصيحت ها و سفارش هاى لازم را انجام مى داد ولى در آخر تصميم گيرى را به عهده خودمان مى گذاشت.
براى ترويج فرهنگ ايثار و شهادت به جاى اينكه هر سال چند كتاب كليشه اى را به چاپ برسانيم،   بهترين راه نشان دادن نمادهاى ايثار و شهادت است كه بالاترين اثر را بر جامعه دارد.

براى ترويج فرهنگ ايثار و شهادت بايد نمادهاى اين فرهنگ را به مردم نشان دهيم زيرا زمانى كه اين فرهنگ روى دل افراد تاثيرگذار باشد،   دل و ذهن با يكديگر همراه مى شوند و مردم آن را با تمام وجود درك خواهند كرد.

 

خاطرات (حجت‌الاسلام محمد‌جواد فتاحي) داماد شهید کلهر:

جانباز محمد علي كلهر از سال 59 به عضويت سپاه درآمد و از همان روزهاي آغازين جنگ وارد جبهه شد و در سمت جانشيني تدراكات لشكر 27 محمد رسوالله (ص) مشغول خدمت به رزمندگان شد.

بنده هيچ‌گاه احساس نكردم كه وي پدر همسرم است چرا كه با مهرباني يك رابطه پدر و پسري را بين بنده و خود ايجاد كرده بود.

وي با اينكه تحصيلات كلاسيكي نداشت، به لحاظ اينكه از يك معرفت ديني بالايي بهره مي‌برد، موفق به وارد شدن در اكثر حوزه‌هاي علمي و صاحب نظري در رابطه با مسائل آن حوزه شده بود.

شهيد محمد علي كلهر در فعاليت‌ها و امور اجتماعي روز جامعه بقدري توانا بود كه به تمام افراد مشورت مي‌داد، راهنمايي مي‌كرد و تا رسيدن به اهدافشان آنها را ياري مي‌كرد.

زماني كه بنده به عنوان داماد عضوي از خانواده وي شدم طلبه بودم اما وي طوري از روحانيت صحبت مي‌كرد كه اگر آشنايان خانوادگي آنها اطلاع نداشتند، همگي گمان مي‌كردند كه از طيف روحانيت است.

نشست و برخواست وي با بزرگان دين، علماي فرهيخته و سرداران بزرگ جنگ موجب ثابت شدن يك روح وسيع در وي شده بود و همين امر موجب شد كه همگان از فيض وجودش استفاده كنند.

اكثريت سازمان‌هاي مسئول و مردم جامعه ايران در ترويج اين فرهنگ كوتاهي كرده‌اند، به طوري كه احساس مي‌شود هيچ گونه دغدغه‌اي در اين رابطه ندارند.

وظيفه رسانه ملي در امر ترويج فرهنگ ايثار و شهادت بسيار سنگين است و بايد تمام تلاش خود را در راستاي اين امر به كار گيرد كه متأسفانه دراين زمينه كم كاري كرده است.

براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت شعار دادن كافي نيست بايد براي ترويج اين فرهنگ به مردم نشان دهيم كه شهدا و ايثارگران با امكانات كم آن زمان چه رشادت‌ها و فداكاري‌هايي از خود نشان داده‌اند، تا امروز ايراني آزاد، سرفراز و مقتدر داشته باشيم.

معتقد هستم بهترين راه براي ترويج فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه آن است كه، عملي انجام دهيم تا مردم رنگ و بوي شهدا و ايثارگران را به خود بگيرند.

امري كه موجب شده است كه جانبازان، شهدا و ايثارگران ما خدايي شوند و به يك مقام والايي برسند ايمان و تقواي كم نظير آنهاست.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

روحش شاد و راهش پر رهرو باد.