صفحه نخست | سخن سبز | در باره مسجد | فعالیت ها | برنامه ها | حماسه حضور | نخبگان | حامیان | پرسش و پاسخ | نوا و نما | پیوندها | ارتباط با ما

 

 

شرح حال شهید  سید عباس جولایی

 


 

شهيد سيد عباس جولايي

 نام پدر :سیدحسن

تاریخ تولد: سوم اردیبهشت 1332

محل تولد:اصفهان

طول مدت حیات :33

 تاریخ شهادت: 14/خرداد/1365

محل شهادت: اتوبان تهران قم

تاریخ خاکسپاری: شانزدهم خرداد ماه 1365

محل مزار:  تهران – گلزار بهشت زهرا(س) - قطعه 24 - ردیف 76 - شماره 34

  

 

 سید عباس در یکی از روزهای سال 1332 در جمع گرم و صمیمی خانواده‌ای مذهبی و زحمتکش در یکی از محلات اصفهان به دنیا آمد ،پدرش سید حسین با اندیشه‌ای والا و دیدگاهی روشن بعد از وفات آیت‌الله بروجردی، زعامت و مرجعیت امام خمینی(ره) را پذیرفت و خانواده و کودکانش را با رساله ایشان آشنا کرد و روز 15 خردادماه سال 42 بود که به خاطر داشتن رساله امام توسط عوامل ساواک دستگیر شد .از همان دوران بود که عشق خمینی بر دل سید عباس کوچک جوانه زد.سید عباس از کودکی به شرکت در مجالس مذهبی و مساجد علاقه زیادی داشت، 7 ساله بود که راهی مدرسه شد و تحصیلات خود را تا پایان دوره هنرستان و اخذ دیپلم فنی در رشته صنایع چوب ادامه داد. بعد از آن برای ادامه تحصیل به تهران نزد برادر بزرگش آمد اما به دلیل فراخوانی به خدمت سربازی برای گذراندن دوره سربازی عازم چهل دختر شد. در همین دوران بود که جرقه‌های انقلاب اسلامی شعله‌ور شد و سید عباس هم مانند سایر جوانان پر شور انقلابی به سیل خروشان ملت انقلابی پیوست .فعالیت‌های انقلابی او در طول دوران سربازی بارها و بارها منجر به بازداشت او شد ،سال 1354 با همسری مهربان و مذهبی ازدواج کرد و به تدریس قرآن به نوجوان پرداخت .

 

سید عباس اوج نفرت خود را از رژیم سفاک پهلوی با نوشتن نمایشنامه‌ای هنرمندانه و اجرای آنها در کنار دستگیری و کمک به افراد مظلوم و ستمدیده نشان می‌داد. با اوج‌گیری نهضت مردمی عاشقانه به خیل تظاهرکنندگان پیوست،با پیروزی انقلاب اسلامی مدتی در مساجد فعالیت کرد و بعد از آن به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در آمد.

 

پس از چندی برای ساختن استحکامات فردی راهی قصرشیرین شد و ایجاد پایگاهها و پادگانهای سپاه در غرب کشور حاصل تلاشهای بی‌وقفه اوست. سید عباس در عملیاتهای مهم و غرورآفرینی چون بیت‌المقدس رمضان و محرم و بدر، والفجر 2و4 شرکت کرد. ساختن پل مهم خیبر و تشکیل گردانهای نصب پل‌های شناور از فعالیت‌های مهم اوست، بعد از عملیات بدر مسئولیت اداره کل مهندسی سپاه را بر عهده گرفت و همزمان تیپ مهندسی رزمی کوثر را در جنوب تشکیل داد بعد از مدتی مدیریت پشتیبانی معاونت مهندسی نیز بر دوش او گذاشته شد. سرانجام پس از عمری تلاش بی‌وقفه و عاشقانه در راه معبود روز چهاردهم خردادماه سال 1365 با زبان روزه بر سفره خون افطار کرد و عاشقانه در سن 33 سالگی به سوی پروردگار پر گشود.

منبع:کتاب بی‌کرانه‌ها

 

وصیت نامه شهید سید عباس جولایی

....برادرانم! به ریسمان الهی اعتصام کنید و آن را رها نسازید ،هرچه به کلاس بالاتری از ایمان برویم درسهایمان مشکل می شود و درس امتحانات مشکل تر و شیطان هم تلاشش بیشتر می شود. مبادا پس از چند صباحی تحمل درد و رنج و زحمت در راه خدای بزرگ به دره نیستی سقوط کنیم، قرآن زیاد بخوانید و سعی کنید زمانیکه خداوند با شما صحبت می کند ترجمه تحت اللفظی آن را بدانید .تقوا تقوا اساس کار است اگر تقوا نباشد اکثر عبادات به خاطر غیر خدا می شود، نماز را طوری بخوانید که بدانید با خدا چه می گویید مبادا عباداتمان بندی باشد که ما را از راه سعادت بازدار بدین واسطه که فکر کنیم خیلی آدم خوبی هستیم عبادات ما باید پله ای برای صعود ما به درجات و کلاسهای بالاتر باشد.

 

روحش شاد و راهش پر رهرو باد.